Kabak Mücver Nasıl Yapılır?

Kabak Mücver
  • Görüntüleme
    506

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere karabuğday içerikli spiral kabak mücver hazırladık. Ceyda Artun‘un Lurch Spiral Sebze Doğrayıcı, Hawos Oktagon Taş Un Değirmeni ve Lurch Doğrayıcı Müsli Maker ile hazırladığı bu harika lezzetlere bayılacaksınız!

Yapılışı: Karabuğdaylarımızı Hawos Un Değirmeni’nin en ince ayarında çekiyoruz. Daha sona kabakları Lurch Spiral Sebze Dilimleyici kullanarak kesiyor ve büyük bir kabın içinde tuzlayarak ovuyoruz. Bu sırada Lurch Doğrayıcı Müsli Maker ile taze soğanları, maydanozu ve dereotlarının hepsini bir çırpıda doğrayabiliyoruz. Başka bir kabın içerisinde karabuğday unu ve kabartma tozumuzu karıştırıyoruz. Kabakların suyunu sıktıktan sonra içerisine taze soğan ve yeşillikleri ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Yumurtayı da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. En son kuru malzemeleri de kabak harcımızın bulunduğu kaba alıp homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz. Kabak mücverimizi pişirmek için bir tavada zeytinyağını ısıtıyoruz. Bir maşa yardımıyla harcımızı dilediğimiz büyüklükte tavaya yerleştirerek iki tarafı da kızarana kadar harcımızı pişiriyoruz. Yoğurdumuzu hazırlamak için bütün malzemelerimizi bir kaba alarak karıştırıyoruz. Son olarak bir tabağa aldığımız mücverlerimizi yogurt sosla servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

Malzemeler

Kabak Mücver için Malzemeler

Yoğurt sos için Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X